Wat is damiana?

Wat is damiana?

Damiana is een plant waarvan de kruiden dezelfde effecten hebben als een milde vorm van Cannabis. Je kunt er bijvoorbeeld thee mee zetten, maar verdampen met een vaporizer kan natuurlijk ook! Een heerlijke manier om even lekker te ontspannen. Voordeel van het gebruik van Damiana met een vaporizer is dat je het maximale rendement haalt uit de kruiden en het bovendien ook nog eens een stuk voordeliger is ten opzichte van bijvoorbeeld het roken van Damiana. Iets voor jou?

Damiana plant

De Damiana plant komt van nature voor in onder andere Zuid-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Het is een struik met geelgekleurde bloemen, de geur doet het meeste denken aan kamille. Deze rustgevende geur heeft op veel mensen een magische aantrekkingskracht, hier komen de effecten van de kruiden nog bij. In de geneeskunde worden de kruiden van Damiana al eeuwenlang gebruikt. Naast de effecten die vergelijkbaar zijn (in milde vorm) met die van Cannabis, zou een verhoogd libido ook tot de effecten behoren. Seksuele verlangens zouden er door worden versterkt, wellicht de moeite waard om eens uit te proberen!

Thee van Damiana

Naast het dampen van de kruiden van de Damiana plant, kun je er ook thee van zetten. Door een aantal theelepels aan heet water toe te voegen, heb je in een paar minuten een heerlijke Damiana thee. Ervaar zelf of je er ontspannen van wordt of van welke effecten je nog meer zult genieten. Dit maakt het interessant om de kruiden van de Damiana plant in huis te halen; je kunt er heerlijke thee van zetten of verdampen in de vaporizer, meerdere mogelijkheden dus.

Vaporizer ideaal voor Damiana

Het dampen van Damiana bespaart je geld en je haalt ook nog eens het maximale rendement uit de kruiden. Voordelig is het omdat je veel minder kruiden nodig hebt om te genieten van Damiana ten opzichte van bijvoorbeeld het roken ervan. Het maximale rendement haal je uit je Damiana kruiden omdat alle actieve bestandsdelen worden benut tijdens het dampen. Als je kiest voor een multifunctionele vaporizer, kun je hiermee niet alleen kruiden verdampen, maar ook bijvoorbeeld vloeistoffen en extracten. Wat voor jou?