Minder stroomkosten? Dat doe je zo!

Minder stroomkosten? Dat doe je zo!

Wordt het tijd om jezelf eens serieus te verdiepen in je stroomverbruik? Omdat je al jaren het idee hebt dat er nog veel te besparen valt op je stroomkosten? De kans is groot dat dit ook zeker het geval is! Minder stroom verbruiken is niet is alleen goed voor je portemonnee, maar zeker ook voor het milieu. Je kunt vandaag nog starten met het minder verbruiken van stroom, waardoor je dus meteen geld kunt besparen. Hoe je stroom kunt besparen? Wij hebben een aantal goede tips voor je!

Apparaten uitzetten

Tegenwoordig hebben veel apparaten een stand-by stand. Nadeel hiervan is dat je deze apparaten niet met een schakelaar van het stroomnet af kunt halen. Dit kun je alleen maar doen door de stroomstekker uit het stopcontact te halen. Toch is het zeker de moeite waard om dit te doen bij apparaten die je niet gebruikt. Op jaarbasis scheelt dit namelijk veel stroomverbruik, apparaten die op stand-by staan, verbruiken namelijk nog steeds stroom. Ga je een weekendje weg? Op zomervakantie? Schakel alle apparaten uit die je uit kunt schakelen, dit scheelt veel stroom en dus ook veel geld!

LED verlichting

Heb je nog traditionele verlichting? Vervang deze door LED verlichting! Hiermee kun je tot wel 90% besparen op je stroomverbruik. In iedere ruimte heb je waarschijnlijk wel verlichting hangen, dus hiermee kun je serieus je stroomverbruik minderen. Energiezuinige led-lichten hebben nog meer voordelen, zo kun je rekenen op een lange levensduur, het is minder schadelijk voor het milieu dan traditionele verlichting en je kunt rekenen op een hogere lichtopbrengst. LED verlichting wordt niet heet, dus je hoeft niet bang te zijn dat iemand zich bezeert aan een hete lamp.

Energiezuinig wassen

Gebruik je nu een droger? Was je alles op de aanbevolen temperaturen? Dan kun je vandaag nog starten met het besparen op stroom bij het wassen! De eerste stap is om een droogrek te gebruiken om je wasgoed te drogen. In de lente en zomer kun je dit droogrek natuurlijk prima buiten neerzetten, in de herfst en winter kun je hiervoor de zolder of een ongebruikte kamer gebruiken. Wassen kun je prima op een lagere temperatuur dan wordt aanbevolen. Was bijvoorbeeld op 30 graden in plaatst van 60 graden en je zult zien dat je was evengoed schoon is. Energiezuinig wassen zorgt ervoor dat je minder stroom verbruikt en dus veel geld kunt besparen!