Wat is leuk om te doen als er sneeuw ligt?

Wat is leuk om te doen als er sneeuw ligt?

Ben jij ook zo dol op sneeuw? Geniet je altijd intens van die heerlijke winterse dagen? Dat is niet zo gek, want sneeuw zorgt altijd voor veel vrolijkheid en gezelligheid. Om nog meer van deze prachtige dagen te genieten, hebben wij een aantal leuke activiteiten in de sneeuw voor je op een rijtje gezet!

Erop uit met de slee

Heb je jonge kinderen? Een slee biedt eindeloos veel plezier voor juist deze leeftijdscategorie. Ze vinden het leuk om ermee van een heuvel te glijden, maar ook kunnen ze elkaar voorttrekken. Doordat de slee gemakkelijk door de sneeuw glijdt, kost ze dit bovendien weinig moeite. Als je het heerlijk vindt om een eind te wandelen door de sneeuw, is het ook handig om een slee mee te nemen. Als je een kind hebt die het niet zo lang volhoudt met wandelen, kun je die namelijk voorttrekken met de slee. Op deze manier kan iedereen optimaal genieten van de sneeuw. Online ga jij jouw ideale slee zeker vinden, kijk maar eens op top 5 beste kopen. Gegarandeerd dat jouw ideale slee hiertussen zit!

Sneeuwballengevecht is altijd een succes

Een sneeuwballengevecht is altijd een goed idee. Het meest bijzondere van sneeuwballen gooien is, dat werkelijk iedereen dit leuk vindt. Kinderen, maar zeker ook volwassenen kun je hier echt een plezier mee doen. Als je met een flinke groep bent, is het ook een leuk idee om er een wedstrijd van te maken. Bijvoorbeeld door vier tegen vier te spelen, waarbij je voor iedere rake sneeuwbal, een punt kunt verdienen. Hiermee maak je een sneeuwballengevecht nog leuker!

Een sneeuwpop maken

Kinderen kunnen uren werken aan een sneeuwpop. Eerst zullen ze genoeg sneeuw moeten verzamelen om een pop te kunnen maken. Hier besteden ze doorgaans al veel tijd aan, want ze willen natuurlijk een zo groot mogelijke sneeuwpop maken. Als ze de vorm van de sneeuwpop eenmaal af hebben, willen ze deze natuurlijk ook zo echt mogelijk laten lijken. Dit kan door bij de pop een hoed op te zetten, knopen voor de ogen te gebruiken en natuurlijk een winterpeen voor de neus. Door de sneeuwpop ook nog een oude jas aan te trekken, wordt deze nog echter! Dat wordt straks heerlijk genieten in de sneeuw!