Hoe schrijf je de beste motivatiebrief?

Hoe schrijf je de beste motivatiebrief?

Een motivatiebrief is vaak de eerste kennismaking tussen jou en je toekomstige werkgever. Het is daarom belangrijk om deze brief goed te schrijven en ervoor te zorgen dat deze eruit springt tussen de vele andere sollicitaties die de werkgever ontvangt. Hieronder vind je een aantal tips om de beste motivatiebrief te schrijven voor vacatures in Rotterdam en omstreken.

Wees specifiek

Zorg ervoor dat je motivatiebrief specifiek gericht is op de functie waarop je solliciteert en het bedrijf waar je bij wilt werken. Laat zien dat je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf en vertel waarom jij denkt dat je goed bij deze organisatie past.

Vertel waarom jij de beste kandidaat bent

Geef in je brief aan waarom jij de beste kandidaat bent voor de functie. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je de juiste opleiding hebt afgerond, werkervaring hebt opgedaan die relevant is voor de functie of omdat je over de juiste persoonlijke eigenschappen beschikt.

Toon je enthousiasme

Laat zien dat je enthousiast bent over de functie en het bedrijf. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te vertellen wat je aanspreekt in de functie en waarom je graag bij dit bedrijf wilt werken. Heb je al ervaring met het vakgebied? Maak dit dan ook duidelijk.

Maak het persoonlijk

Probeer je motivatiebrief persoonlijk te maken. Dit kun je doen door iets te vertellen over jezelf, bijvoorbeeld over je hobby’s of interesses. Hierdoor krijgt de werkgever een beter beeld van wie jij bent als persoon.

Let op je spelling en grammatica

Een motivatiebrief vol spelfouten en grammaticale fouten komt niet professioneel over. Laat daarom je brief nog eens controleren door iemand anders of gebruik een online spelling- en grammaticacontrole.

Houd het kort en krachtig

Een motivatiebrief hoeft niet lang te zijn, houd het kort en krachtig. Zorg ervoor dat de werkgever binnen een paar minuten een goed beeld heeft van wie jij bent en waarom jij geschikt bent voor de functie. Zorg dat de brief niet langdradig is en dat deze makkelijk wegleest.

Door deze tips te volgen maak je een goede kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Vergeet niet om ook je cv toe te voegen aan je sollicitatie en succes met het solliciteren!