Hoe jij gegarandeerd slaagt voor je examen

Hoe jij gegarandeerd slaagt voor je examen

Als je binnenkort examens hebt, betekent dit dat je een spannende tijd tegemoet gaat. Een tijd waarin je veel tijd zult besteden aan het leren van je examens, maar waarbij je ‘normale’ leven natuurlijk ook gewoon door zal gaan. Om ervoor te zorgen dat je straks gaat slagen, is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen leren en ontspanning. Hiermee zorg je ervoor dat jij straks de leerstof beheerst, maar dat je wel fit en relaxt je examens kunt maken. Hoe je het beste kunt zorgen voor deze balans? Wij hebben een aantal tips voor je, zodat jij straks gegarandeerd gaat slagen!

Maak een plan

Een goed plan is de basis om uiteindelijk te slagen voor je examens. Bereken voor jezelf hoeveel tijd je in totaliteit kwijt denkt te zijn aan het leren van je examens. Door vervolgens deze tijd op te delen in blokjes, zul je merken dat je al veel meer overzicht krijgt. Zorg ervoor dat je in dit plan ook leuke dingen inplant zoals bijvoorbeeld een etentje met een vriend of een avondje naar de bioscoop. Je zult merken dat een goed plan, waar ook ontspanning in opgenomen is, voor veel rust zorgt.

Geen afleiding tijdens het leren

Het lijkt zo verleidelijk tussen het leren door; even een appje naar een vriend of even een post maken voor sociale media. Toch zijn smartphones, tablets en andere apparaten gevaarlijk om in de buurt te hebben tijdens het leren. Als je iets post, ben je toch benieuwd naar de reacties, dat geldt ook voor dat appje naar die vriend, ook hiervan ben je benieuwd hoe er gereageerd wordt. Allemaal afleiding, wat allemaal ten koste gaat van je concentratie voor het leren. Zorg ervoor dat in de ruimte waar je leert, geen apparaten aanwezig zijn. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld weer gebruik mag maken van deze apparaten, in de pauzes die je zelf inplant. Leert veel beter en lekkerder!

Vat leerstof samen

Een onderdeel van een goede examenvoorbereiding is ook het gericht leren van de juiste leerstof. Op mijnexamenbundel.nl kun je precies lezen wat jij moet weten om je examens goed te kunnen maken. Op deze website kun je alle informatie vinden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je examens. Een goed plan, weinig afleiding en het leren van de juiste leerstof is het geheim achter een goede voorbereiding. Dat wordt straks gegarandeerd slagen!