Welke visumvereisten heeft Nieuw-Zeeland voor Nederlanders?

Welke visumvereisten heeft Nieuw-Zeeland voor Nederlanders?

Binnenkort op vakantie naar Nieuw-Zeeland en benieuwd welke visumvereisten Nieuw-Zeeland heeft? Zoek niet verder in dit artikel geven wij precies aan wat je nodig hebt om zonder zorgen naar Nieuw-Zeeland te kunnen reizen.

Benodigde reisdocumenten

Het eerste wat je nodig hebt is een geldig paspoort. Elke andere vorm van identificatie is niet geldig om mee naar Nieuw-Zeeland te reizen. Heb je geen paspoort vraag deze dan zo spoedig mogelijk aan. Je hebt je paspoortinformatie namelijk al eerder nodig om online een NZeTA (visum) aan te vragen voor Nieuw-Zeeland.

Zorg er ook voor dat je paspoort nog lang genoeg geldig is. Deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag van vertrek uit Nieuw-Zeeland. check dit dus goed. Vervalt deze eerder vraag dan alvast een nieuw paspoort aan.

NZeTA online reistoestemming

Zoals hierboven al aangegeven dien je voor je reis naar Nieuw-Zeeland een NZeTA aan te vragen. NZeTA staat voor New Zealand Electronic Travel Authority, dit een reistoestemming die je online dient aan te vragen bij de Nieuw-Zeelandse overheid. De NZeTA vervangt het ouderwetse visum sinds 2019 en is verplicht voor elke Nederlander of Belg die afreist naar Nieuw-Zeeland.

NZeTA aanvragen kan dus volledig online en neemt gemiddeld slechts 10 minuten in beslag. Het enige wat u nodig heeft is uw paspoortgegevens en een recente (pas)foto. Daarnaast worden er nog wat veiligheidsvragen gesteld.

Nadat u een aanvraag heeft ingediend krijg u binnen maximaal 72 uur te horen of Nieuw-Zeeland je toestemming heeft verleend om af te reizen. Zonder die toestemming wordt u al geweigerd bij het boarden dus het is aan te raden om dit direct na het boeken van u tickets te regelen.

IVL toeristenbelasting

IVL is een afkorting voor International Visitor Conservation and Tourism Levy dit een een toeristenbelasting die elke buitenlandse reiziger dient te betalen voordat je naar Nieuw-Zeeland reist. De IVL kun je gelijktijdig aanvragen met je NZeTA en is ook net zolang geldig als de NZeTA namelijk 2 jaar.

De enige geldige reden wanneer je geen IVL hoeft aan te vragen is wanneer je alleen een overstap hebt in Nieuw-Zeeland en het land niet daadwerkelijk betreed. Let wel op dat een NZeTA dan nog steeds verplicht is.

Als je dit allemaal hebt geregeld kun je onbezorgd afreizen naar Nieuw-Zeeland en gaan genieten van dit prachtige land.