Welke soorten stellingen bestaan er?

Welke soorten stellingen bestaan er?

Heb je een magazijn en ben je op zoek naar stellingen? Het is sowieso een prima idee om je magazijn te voorzien van stellingen. Hierdoor hou je het overzicht, heb je letterlijk zicht op je voorraad en hoef je niet onnodig veel meters te maken bij het orders picken. Maar welke soorten stellingen bestaan er eigenlijk en welke past het beste bij jouw magazijn? Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn!

Legbordstelling

Heb je een magazijn waarin met name lichte producten zijn opgeslagen? En dan met name kleinere producten? Heb je een productieruimte met aangrenzend een magazijn waarin je werkvoorraden hebt opgeslagen? In bovenstaande gevallen zijn legbordstellingen ideaal. Een legbordstelling is modulair opgebouwd, je kunt dus meerdere legborden op elkaar bouwen en naast elkaar. Ideaal als je kleine grijpvoorraden aan wilt houden. Legbordstellingen worden veel gebruikt in de auto-industrie, maar ook op kantoren en in archieven. Deze stellingen zijn flexibel weer op te bouwen en af te bouwen. Dat maakt deze oplossing ook ideaal voor bedrijven die flexibel willen zijn als het gaat om stellingen. Groeit je bedrijf hard? Dan plaats je er zo een gemakkelijk aantal bij. Ideaal!

Palletstelling

Komen er veel pallets binnen die na enige tijd, zonder aangebroken te worden, het magazijn weer verlaten? Dan is het verstandig om te kiezen voor palletstellingen. Hiermee kun je door middel van bijvoorbeeld een heftruck, de pallets in de stellingen zetten, om ze er na enige tijd weer vanaf te halen. Palletstellingen kun je bovenop elkaar bouwen, waardoor je heel efficiënt om kunt gaan met de ruimte in je magazijn. Bovendien behoudt je altijd het overzicht over je palletplaatsen, zodat je constant op de hoogte bent van de hoeveelheid plaatsen die je nog hebt. Ook ideaal als je zicht wilt houden op de pallets in het kader van voorraadbeheer. Zeker als het gaat om bederfelijke waren en trendgevoelige producten, is dit erg belangrijk. Sla je veel hout of buizen op? Kies dan voor een draagarmstelling. Heb je grote, zware goederen die je op wilt slaan? Dan is een grootvakstelling ideaal. Veel goederen naast elkaar opslaan? Een breedvakstelling biedt de oplossing. Voor welke stellingen je ook kiest; jouw magazijn wordt een stuk overzichtelijk. Dat werkt prettiger en je bespaart veel kosten. Voor welk soort stelling kies jij?