Wat is jouw favoriete tafel?

Wat is jouw favoriete tafel?

Als je rondkijkt in het huis waar je woont, zul je nog verbaasd zijn over hoeveel verschillende tafels je tegenkomt. Toch heeft iedere tafel weer zijn eigen functie en charme, iets waar je wellicht nooit over hebt nagedacht. Wist je dat al deze verschillende soorten tafels bewust gemaakt zijn gemaakt voor een specifiek doel? Benieuwd naar welke soorten dit dan zoal zijn? Wij hebben er drie voor je uitgelicht, lees je mee?

Eettafel

Natuurlijk is de eettafel een veelgebruikte tafel in ieder huis. Er wordt op gegeten, maar vaak ook gebruikt als gezellige borreltafel op zaterdagavond. Mensen werken erop, doen er spelletjes aan met het hele gezin, bovendien wordt de eettafel ook bijvoorbeeld veel gebruikt om gezellig thee aan te drinken met een vriend of vriendin. Heb je gekozen voor een specifieke woonstijl, zoals bijvoorbeeld landelijk of klassiek? Dan is een eettafel op maat misschien wel een prima idee. Hiermee bepaal je zelf welke materialen er worden gebruikt, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor steigerhout of robuuste dikke planken. Dit laatste past natuurlijk schitterend bij een stoere, landelijke woonstijl.

Bijzettafel

Je zult je nog verbazen hoe vaak een bijzettafel wordt gebruikt. Zijn naam zegt natuurlijk al genoeg, je zet deze tafel gemakkelijk ergens bij. Krijg je visite en heb je niet genoeg ruimte op de tafel in de kamer, dan zet je deze tafel er gemakkelijk bij. Het is verstandig om te kiezen voor een bijzettafel die zowel past bij de stijl in de kamer als in de keuken, hiermee sluit deze tafel altijd aan bij je gekozen interieurstijl. Het is handig om voor een bijzettafel te gaan die (als je deze niet gebruikt) niet veel ruimte inneemt of bijvoorbeeld fraai langs een lange wand geplaatst kan worden.

Salontafel

De tafel met de meest chique naam; de salontafel. Deze tafel vinden we vooral terug in huiskamers, waarbij deze gebruikt wordt om bijvoorbeeld hapjes en drankjes op te zetten. Ook vinden we er vaak tijdschriften en de afstandsbediening op terug. Als je vrienden op bezoek krijgt, is het handig om een dienblad op deze tafel te plaatsen met hapjes en drankjes. Dit geeft een sfeervol effect en je hoeft niet bang te zijn dat er kringen op je mooie salontafel komen. Wat is jouw favoriete tafel in huis?