Wat zit er in e liquid?

Wat zit er in e liquid?

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een elektrische sigaret. Het is minder kankerverwekkend, een stuk goedkoper en bovendien kun je vrijwel overal genieten van je e – sigaret. Bijvullen van je elektrische sigaret is gemakkelijk, je vult gewoon het reservoir aan met e liquid. Maar zit er eigenlijk in e liquid? Je leest het hieronder!

E liquid bestaat uit verschillende smaakstoffen

In e liquid vinden we verschillende smaakstoffen zoals nicotine, VG en PG. Nicotine is een verslavende stof, waarvoor je bijvoorbeeld voor kunt kiezen als je net gestopt bent met roken. Om langzaam van het roken af te komen, kun je dit op een prettige manier afbouwen. VG en PG zijn zogenaamde draagvloeistoffen, hierin wordt de nicotine opgelost, maar ook bijvoorbeeld andere smaakstoffen zoals vanille of menthol. De draagvloeistof PG is van nature wat ruw voor de keel, dit is de reden waarom er ook PG wordt toegevoegd, dit is namelijk wat zoeter en zachter van smaak.

Kies de ideale e liquid voor jou

Gelukkig valt er veel te kiezen op het gebied van e liquid. Het is daarom verstandig om vooraf goed na te denken voordat je online een aankoop doet. Hou je van traditioneel? Kies dan voor de smaak tabak of menthol. Iets nieuws uitproberen? De smaken vanille en banaan zijn echt de moeite waard! Ook kun je kiezen voor een bepaalde hoeveelheid nicotine. Net gestopt met roken? Kies dan eerst voor een liquid met nicotine en bouw dit langzaam af. De ideale manier om van de echte sigaret af te komen. Door het nicotinegehalte steeds naar beneden bij te stellen, kun je stoppen op een prettige manier, die je eigenlijk niet eens veel moeite kost. Door het aanbod van de verschillende samenstellingen, kun je op ieder moment kiezen voor jouw ideale e liquid.  

E liquid samenstelling

Er zijn veel soorten e liquid online verkrijgbaar. Nu je weet wat de samenstelling is van e liquid, weet je dus ook beter waar je op moet letten. Hou je meer van een zoete, zachte smaak? Kies dan voor een e liquid met een hoger PG-gehalte. Liever een wat rauwere smaak? Dan zou je voor een liquid moeten gaan met juist een wat hoger VG-gehalte. Jij weet voortaan precies waar je op moet letten!