Een hoofdkussen bij nekpijn, hier moet je op letten .

Een hoofdkussen bij nekpijn, hier moet je op letten .

Als je nekpijn hebt, ben je in goed gezelschap. Een op de vier volwassenen heeft zorg gezocht voor nek/rugpijn, blijkt uit een Gallup-enquête. Uw slaapkussen en slaaphouding kunnen een deel van het probleem zijn. Zo is het gebruik van het verkeerde kussen. Probeer deze strategieën om het juiste kussen voor uw slaapstijl te vinden.

Controleer uw slaaphouding

De beste houdingen als je nekpijn hebt (of gewoon wilt vermijden) zijn slapen op je rug of op je zij. Als u op uw buik slaapt, kunt u nekpijn krijgen omdat uw nek opzij is gedraaid en uw rug gebogen is. Het kan de moeite waard zijn om andere houdingen te proberen als nekpijn een probleem is.

Vind de juiste kussenvorm

Als je op je rug slaapt, zoek dan naar een kussen met een kromming van de cervicale wervelkolom, wat betekent dat er een rolletje of bult onder je nek zit en een vlakkere plek voor je hoofd.

Als je op je zij slaapt, heb je een iets hoger kussen nodig om je hoofd in lijn met je ruggengraat te houden, en misschien wil je ook een kussen met een bult onder je nek om het te ondersteunen.

Als u op uw buik slaapt, overweeg dan om het kussen volledig te laten liggen en direct op de matras te liggen.

Vergeet reizen niet. Als je het perfecte kussen in huis hebt, wat gebeurt er dan als je onderweg of in de lucht bent? Een U-vormig reiskussen kan uw hoofd rechtop houden in plaats van opzij te schuiven wanneer u zittend probeert te slapen.

Voeg zo nodig andere kussens toeAls u bijvoorbeeld op uw buik slaapt, kan een plat kussen onder uw buik helpen om uw ruggengraat in lijn te houden met uw hoofd en nek.

Slaap je op je zij of rug met een plat kussen, dan kan een tweede rol of opgerolde handdoek onder je nek voor extra ondersteuning zorgen. Voor zijslapers helpt een dun traagschuim kussen tussen je knieën ook om je ruggengraat in lijn te houden met je hoofd en nek.

Belangrijk is een test te doen, slaap of lig niet te kort te doen, maar echt de tijd te nemen om uw kussen te testen.