Wat kun je doen tegen rimpels

Wat kun je doen tegen rimpels

Als we ouder worden krijgen we allemaal last van rimpels. Veel mensen vinden dit niet erg, maar de meeste mensen vinden het beter om rimpels te voorkomen. Een strakkere huid is voor velen toch een stuk mooier. Hoe snel je deze rimpels krijgt en hoe duidelijk deze zijn, is afhankelijk van veel verschillende factoren. Het is zeker mogelijk om rimpels te voorkomen of achteraf te verminderen. Hieronder lees je meer over het onstaan van rimpels, hoe je deze kunt voorkomen en wat je er tegen kunt doen.

Ontstaan van rimpels

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de vorming van rimpels. Denk hierbij aan leeftijd, stress en zonlicht, maar het krijgen van veel of weinig rimpels is ook genetisch bepaald. Na je 30ste levensjaar wordt de productie van colageen en elastine weefsels in ons lichaam vertraagd. Hierdoor is de huid minder strak en ontstaan er rimpels. Ook de stofwisseling, het gebruik van alcohol en sigaretten en veranderingen bij de hormonen spelen een rol. Onze eerste rimpels zijn meestal te zien in het gezicht.

Rimpels voorkomen en verminderen

Als je wil zorgen voor minder zichtbare rimpels, zijn er veel manieren waarop je dit kunt waarmaken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om je te beschermen tegen de zon. Teveel UV-straling zorgt namelijk voor meer rimpels. Een droge huid is ook niet goed. Zorg daarom dat je huid altijd goed gehydrateerd is. Het beste is om hiervoor een gezichtsreiniger te gebruiken. Hierdoor is je huid beter beschermd. Daarnaast is het ook beter om niet te warm te douchen. Ook je slaaphouding is belangrijk. Het is beter om niet op je buik te slapen, want hiervan krijg je sneller rimpels op je voorhoofd. Je eetgewoonten zijn ook belangrijk. Het is vooral belangrijk om niet teveel suikers en vetten binnen te krijgen. Voeding dat rijk is aan antioxidanten zijn juist wel goed in dit geval. Slechte gewoontes zoals het roken van sigaretten en het drinken van alcohol, hebben ook een negatief effect. Vooral roken zorgt ervoor dat je sneller rimpels krijgt.

Wil je jouw rimpels minder zichtbaar maken? Dan kun je gebruikmaken van een gezichtscreme. Fillers kunnen rimpels ook voor bepaalde tijd verminderen.