Wat Is Het Geheim Van Puzzelen?

Wat Is Het Geheim Van Puzzelen?

Je ziet veel mensen puzzelen. Voor de tent op vakantie, aan een picknicktafel aan de kant van de weg en in het vliegtuig. Misschien heb je jezelf weleens afgevraagd waarom puzzelen eigenlijk zo populair is. Veel mensen doen het en als ze er eenmaal aan begonnen zijn, blijven ze ermee doorgaan. Voor kinderen en scholieren is puzzelen ideaal; het maakt je slimmer en het verzet even de gedachten. Het geheim waarom puzzelen nu eigenlijk zo populair is, zit hem in een aantal redenen. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Puzzelen Maakt Je Een Gelukkig Mens

Dopamine is een hormoon wat je een geluksgevoel geeft, het wordt dan ook weleens het gelukshormoon genoemd. Dopamine wordt aangemaakt als je bijvoorbeeld iets opgelost hebt, bijvoorbeeld een puzzel. Denk hierbij aan een lastige kruiswoordpuzzel, waarbij je na dagen puzzelen er eindelijk in bent geslaagd om het woord te vormen met de ontbrekende letters. Je bent er fanatiek mee bezig geweest en het is je nog gelukt ook! Daar word je op zo’n moment gewoon even heel gelukkig van. En mocht het je een keer niet lukken om op een woord te komen, dan kun je hierbij best een keer gebruik maken van een puzzelwoordenboek.

Minder Stress Door Meer Te Puzzelen

Stress krijg je als blijft hangen in dezelfde gedachten. Je hebt het druk met een project en je maakt steeds meer uren om het werk maar gedaan te krijgen. Hierbij blijf je ‘hangen’ in dezelfde gedachten, waardoor het steeds moeilijker wordt om het werk af te krijgen. Je wordt uiteindelijk steeds minder productief, omdat het werk je steeds moeilijker afgaat. Je hoofd is vol. Puzzelen is hierbij een welkome afwisseling voor je geest. Je kunt je even richten op compleet iets anders, je hersenen zullen dit waarderen. Door even afstand te nemen van je werk, kun je weer helder denken en kom je tot rust. Na een avond puzzelen, verschijn jij weer als herboren op je werk.

Vergroot Je Kennis En Woordenschat Met Puzzelen

Als je puzzels op wilt lossen, zul je soms ver moeten gaan. Jezelf verdiepen in een onderwerp is soms nodig, om op een woord te komen. Onbewust kom je hierdoor in aanraking met vele onderwerpen, wat je algemene kennis vergroot. Daar komt nog bij dat je woordenschat wordt vergroot. Je zult merken in gesprekken met mensen dat je jezelf hierdoor beter kunt uitdrukken.