Op zoek naar een originele quiz?

Op zoek naar een originele quiz?

Binnenkort een familiedag waar je iets leuks voor wilt organiseren? Of ben jij op zoek naar een originele invulling voor een personeelsuitje? Hou je wel van een leuke quiz als onderdeel van een vriendenuitje op bijvoorbeeld een weekendje weg? Dan hebben we hieronder een leuke quiz-idee voor je, namelijk een ‘landen quiz’! Je zult verbaasd zijn over hoeveel bijzondere feitjes en weetjes er zijn over de verschillende landen in de wereld. Hieronder kun je lezen welke vragen je bijvoorbeeld op kunt nemen in deze quiz, hoe je zo’n quiz in elkaar kunt zetten en waar je veel informatie kunt vinden. Gegarandeerd dat je na afloop van je ‘landen quiz’ veel complimentjes zult ontvangen!

Leuke feitjes en weetjes

Hoeveel landen zijn er? En weet je uit hoeveel continenten onze wereld eigenlijk bestaat? Binnen de continenten kun je ook van allerlei vragen verzinnen, denk hierbij aan het aantal landen waar Azië uit bestaat. Overigens zijn dit 48 landen, waarin maar liefst 4,5 miljard mensen wonen, wat weer 60% van de wereldbevolking is. Interessante feiten en weetjes genoeg dus, die je natuurlijk gemakkelijk in een quiz vorm kunt gieten. Je kunt het natuurlijk ook dichter bij huis zoeken, waarbij je quizvragen over Europa stel. Dit is vaak erg toegankelijk voor heel veel mensen. Hoeveel mensen wonen er bijvoorbeeld in Europa? 750 miljoen! Waarvan in Rusland overigens de meeste mensen, maar liefst 146 miljoen. 

Fotomateriaal

Als je bereid bent om wat tijd te steken in jouw landenquiz, kun je natuurlijk ook gebruik maken van een beamer, waarop je bijvoorbeeld foto’s toont van hoofdsteden van landen. Je kunt bijvoorbeeld een foto laten zien van Helsinki, waarbij de vraag luidt van welk land dit de hoofdstad is. Als Finland geraden is, kun je vervolgens een Fins paleis laten zien en vragen wie weet wat de naam is van dat paleis. Een moeilijke vraag, maar wel een vraag waarmee je erachter kunt komen wie uiteindelijk echt het meeste weet van de verschillende landen. Zo kun je ook een aantal vlaggen laten zien en de mensen laten raden bij welk land welke vlag hoort. 

Quiz maken

Heel veel informatie over landen kun je vinden op de website van Landenexpert. Ideaal als je graag een bron wilt hebben voor alle informatie. Dat scheelt veel zoekwerk op internet, waardoor het maken van zo’n quiz eigenlijk ook niet eens zo heel veel tijd hoeft te kosten. Mensen zijn altijd dol op quizzen, dus gegarandeerd dat jij gaat scoren met deze landenquiz!