Nest thermostaat via wifi?

Nest thermostaat via wifi?

Een thermostaat in je woning is niet te missen in een land als Nederland. Met het kleine apparaat dat op of in je muur hangt kun je de verwarming aan en uit zetten en de temperatuur van de woning bepalen. Vooral tijdens de koude dagen is dit een must. Tegenwoordig heb je thermostaten waar je meer mee kunt doen dan alleen de temperatuur aanpassen. Met veel thermostaten kun je bijvoorbeeld ook programma’s instellen. Handig voor als je een vast dagritme hebt waarin je vertrekt en terugkomt op dezelfde tijden. 

Ook heb je slimme modellen thermostaat met wifi die je ook nog eens op afstand kunt bedienen met je smartphone of tablet. 

Nest thermostaat

De Google Nest thermostaat is een slimme thermostaat die jouw levensstijl kan ‘leren’. Dit houdt in dat hij je patronen kan herkennen en de temperaturen in de woning hierop aanpast. Hierdoor zal de verwarming uit gaan als jij vertrekt en weer aangaan op het gewenste temperatuur wanneer jij weer thuis komt. Als vervolg hiervan kun je besparen op je energierekening omdat je de verwarming niet onnodig aan hebt staan. Ook hoef je hiervoor niks te doen dus kun je het ook niet vergeten. 

Dit werkt natuurlijk alleen als je een vast ritme hebt, want als jij soms later thuiskomt dan wat de Nest thermostaat heeft aangeleerd verspil je eerder energie dan dat je het bespaart. Maar ook hier is een oplossing voor, de Nest thermostaat kun je ook gewoon met je smartphone bedienen. Dus als jij een keertje later of eerder thuis komt dan normaal kun je via je smartphone de thermostaat aan of uit laten. 

Overzicht in je energieverbruik

Naast dat je met de Nest thermostaat veel energie kunt besparen, krijg je ook een overzicht in je energieverbruik. Je kunt je energiegeschiedenis bekijk waarin het verbruik te zien is van de laatste 10 dagen en hoe lang de verwarming per dag aan stond. Je kunt zelfs op een dag klikken voor een meer gedetailleerd overzicht. Voor nu kun je alleen de afgelopen 10 dagen bekijken en niet meer dan dat. 

Verder toon de Nest thermostaat af een toe een groen blaadje of geeft een melding als je energieverbuik die dag hoger of lager is dan gemiddeld.