Hoe wordt biologisch leer gemaakt?

Hoe wordt biologisch leer gemaakt?

Hou je van leer? Gek op de stoere uitstraling van dit materiaal en draag je er niet alleen kleding van, maar hou je ook van accessoires van leer? Maar vind je het tegenwoordig soms lastig om hier voor uit te komen? Dan is het sowieso verstandig om over te stappen op alleen maar producten de gemaakt zijn van biologisch leer. Bij het looien van biologisch leer, worden er namelijk geen chemische producten gebruikt, dus weet je zeker dat dit proces geen schade aanricht voor de natuur. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen als je kiest voor biologisch leer. Welke? Die kun je hieronder lezen!

Gebruik van tannine

Bij het biologische looiproces wordt er gebruik gemaakt van de stof tannine. Deze stof wordt gewonnen uit onder andere bomen en groente en is dus een natuurlijke stof. Hiermee kan leer verwerkt worden tot verschillende producten, waarbij de natuur geen schade ondervindt. Voordeel van tannine is ook, dat leer zijn natuurlijke karakter behoudt in de eindproducten. Wel zo mooi!

Geen dieren slachten voor leer

Biologisch leer is afkomstig van koeien die geslacht zijn voor de vleesconsumptie. Dat houdt in dat er dus geen aparte koeien worden geslacht, om leer van te maken. Hiermee wordt er feitelijk een ‘restproduct’ gebruikt van de koe, waarmee je eigenlijk het milieu een dienst bewijst. Er hoeven dus geen extra koeien gefokt te worden, met als doel om van de huid, leren producten te maken. 

Pasjeshouder

Als je houdt van leren producten, is een pasjeshouder een absolute aanrader. Het product alleen al, is geniaal bedacht; hoe fijn is het om al je pasjes bij elkaar te hebben? Misschien herken je het wel; op het moment dat je een pasje nodig hebt, kun je deze nooit vinden. Bij het tanken, je bonuskaart bij de supermarkt en bijvoorbeeld je bibliotheekpasje. Het ideale van een pasjeshouder is dat je de pasjes ook nog eens functioneel kunt sorteren, dus bijvoorbeeld alle bankpasjes bij elkaar. Of je bonuskaarten netjes gegroepeerd, maar denk ook bijvoorbeeld aan alle pasjes voor de kinderen. Dat scheelt straks heel veel zoeken! Met een pasjeshouder is dit voorgoed verleden tijd. Pasjeshouder leer? Die bestel je natuurlijk online!