Opzoek naar een nieuwe garagedeur? Bekijk eerst onze tips!

Opzoek naar een nieuwe garagedeur? Bekijk eerst onze tips!

Ga je binnenkort een garagedeur kopen en ben je je aan het oriënteren op welke zaken je moet letten bij het maken van een keuze? Lees dit artikel dan zeker even door. We delen namelijk een aantal belangrijke aandachtspunten om over na te denken bij het uitkiezen van garagedeuren.

Het gebruik van de garage

Waar ga je de garage voor gebruiken? Is dat bijvoorbeeld om in te werken? Of ga je de garage als parkeerplaats en fietsenstalling gebruiken? Het gebruik van de garage heeft gevolgen voor welke garagedeur je het beste kunt kiezen.

Als je bijvoorbeeld veel tijd in de garage doorbrengt omdat je er werkt dan is isolatie belangrijk en kun je het beste voor bijvoorbeeld goed geïsoleerde openslaande garagedeuren kiezen. Dit is namelijk het enige type deur waarin je ramen kunt laten plaatsen, zodat je wat meer daglicht in de garage krijgt.

De kleuren en het motief van de garagedeur

Een tweede aspect om over na te denken is de kleur en een eventueel motief van de garagedeur. Het mooiste is als de uitstraling van de garagedeur aansluit op de uitstraling van de rest van je woning.

Dus als je bijvoorbeeld een landelijke woning hebt met een rieten dak, dan past een houten garagedeur daar het mooiste bij. Andersom past bij een strakke en moderne woning een strakke en modern garagedeur, bijvoorbeeld een sectionale garagedeur.

De bediening van de garagedeur

Niet alle garagedeuren zijn elektrisch te bedienen. Dit is dus zeker een belangrijk punt om over na te denken als je bijvoorbeeld op leeftijd bent of simpelweg de deur niet handmatig wilt openen.

Het enige type garagedeur dat je niet elektrisch bedienbaar kunt maken zijn elektrische garagedeuren. De overige deursoorten kun je aanschaffen met elektrische bediening of je kunt achteraf een motor laten plaatsen.

De techniek van de garagedeur

Iedere soort garagedeur heeft zo zijn eigen techniek waarmee je hem kunt bedienen. Een kanteldeur kantelt bij het openen bijvoorbeeld naar buiten en naar binnen toe. Een roldeur wordt verticaal geopend en openslaande deuren klappen naar buiten toe open.

Waarom dit van belang? Dat is van belang omdat als je bijvoorbeeld geen oprit hebt een kanteldeur geen verstandige keuze is. Je kunt immers voorbijgangers raken, met alle gevolgen van dien.

Anderzijds zijn openslaande garagedeuren geen goede keuze als je de ruimte voor de oprit gebruikt om de fietsen te stallen. De deuren klappen immers naar buiten toe open waardoor ze tegen fietsen kunnen komen. En zo heeft iedere garagedeur zijn eigen techniek.

Een bijpassende voordeur bij de garagedeur

Dit punt heeft niet zozeer te maken met het soort garagedeur dat je het beste kunt kopen, maar meer met het afstemmen van de uitstraling van de voordeur en de garagedeur. Het mooiste is namelijk als de voordeur en de garagedeur op elkaar aansluiten. Daarom willen we met je delen dat er bepaalde fabrikanten zijn die zowel garagedeuren als voordeuren verkopen. Een voorbeeld hiervan is het Duitse merk Hörmann waar je naast garagedeuren ook een aluminium voordeur van kunt kopen die mooi aansluit op de uitstraling van de garagedeur.