Hoe verlaag ik mijn energierekening?

Hoe verlaag ik mijn energierekening?

De kosten van energieverbruik tellen flink mee in de maandelijkse sociale lasten. Daarom is het goed om te kijken of en hoe hierop op bezuinigd kan worden. Hieronder enkele tips.

Energie besparen kun je o.a. met de volgende maatregelen:

●       Veel apparaten die in stand-by staan, gebruiken stroom. Dit wordt sluipverbruik genoemd. Daarom wordt aangeraden om van deze apparaten de stekker uit het stopcontact te halen of bijvoorbeeld een stekkerdoos met een aan- en uitschakelaar te gebruiken.

●       Het verminderen van water brengt uiteraard uw waterrekening omlaag. Maar als het om warm water gaat, bespaart u meteen ook op de gas- of energierekening. Dus uw dagelijkse douche inkorten levert besparing op. Overigens zijn er ook waterbesparende kranen en douchekoppen te koop.

●       Bij de aankoop van een nieuw elektrisch apparaat is de leverancier verplicht om middels een energielabel aan te geven hoe zuinig een apparaat is. Wanneer dit label A+++ aangeeft, kunt u er zeker van zijn dat dit een zuinig apparaat is.

●       Vervang zoveel mogelijk van uw verlichting door ledlampen. Deze hebben een hoge lichtopbrengst, maar zijn toch zeer energiezuinig.

Besparen op de kosten van verwarming

De grootste kostenpost is de verwarming, maar ook daar valt flink op te bezuinigen, door bijvoorbeeld:

●       Uw huis te isoleren en te zorgen dat spleten en kieren gedicht zijn;

●       Ramen van enkelglas te vervangen door dubbelglas ramen;

●       Een programmeerbare thermostaat te gebruiken. U hoeft er dan zelf niet aan te denken om de verwarming lager of uit te zetten;

●       Last but not least, te kijken naar het verbruik van de Cv-ketel: hoe oud is deze en is deze nog wel energiezuinig?

Besparen door vergelijken van energieleverancier

De grootste besparing is echter te bereiken, door energieleveranciers te vergelijken. Er zijn namelijk grote verschillen tussen de energieleveranciers in de tarieven die zij berekenen en dit kan dus enorm schelen op uw rekening. Het verschil kan zelfs oplopen tot € 450 per jaar! Er zijn energieleveranciers die een welkomstkorting aanbieden wanneer u overstapt, dat is mooi meegenomen.

Op de website Energieprijzen in 2021 kunt u voor uw adres nagaan wat u kunt besparen. Misschien hebt u vragen over wat het betekent om naar een andere leverancier over te stappen. Op overstappen.nl wordt het volledige proces van overstappen haarfijn uitgelegd. Mocht u toch nog meer willen weten, of overige vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van overstappen.nl.

Met deze handige tips kan ook jij veel geld besparen op de maandelijkse energierekening. Wacht niet te lang en bespaar vandaag nog.