Hoe maak ik een professionele website voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een professionele website voor mijn bedrijf?

Tegenwoordig ontkom je er bijna niet meer aan: als je een eigen bedrijf hebt, moet je een website gaan maken. Niet alleen kunnen mensen dan sneller je bedrijf leren kennen, maar ze kunnen hier ook terecht voor informatie en contactgegeven. Wil je een professionele website voor je bedrijf? Dan kun je deze extern laten maken door iemand die hier verstand van heeft. Toch zul je eerst een beeld moeten schetsen van hoe de site eruit zal komen te zien. Wat heeft een professionele bedrijfswebsite allemaal nodig? Waar je allemaal rekening mee moet houden, lees je in dit artikel.

Zakelijke website in elkaar zetten

Een zakelijke website gebruik je meestal voor informatie en contact. Soms leveren bedrijven ook producten of diensten via de website, in de vorm van een webshops, software of andere bestanden die je kunt downloaden. Voordat klanten dit zullen doen, is het belangrijk om voldoende informatie te hebben. Zorg dat je de nodige informatie zo duidelijk en compact mogelijk opschrijven, zodat er niet heel lappen teksten ontstaan. Zeker op de homepagina is dit geen goed idee, omdat mensen dan geduld en aandacht verliezen.. Lange uitleg nodig om de informatie over te brengen? Of heb je visuele ondersteuning nodig? Dan kun je foto's en video's bij de uitleg plaatsen, of je kunt een professionele animatie laten maken door animatiebureau Donker Media. De informatie is dan een stuk makkelijker, maar ook leuker voor klanten om tot zich te nemen.

Vermeld op de website in ieder geval informatie over jouw bedrijf, de mensen erachter en jullie visie. Vertel verder het één en ander over het product of de diensten die jouw bedrijf levert. Tenslotte heb je nog een contactpagina nodig, met een e-mailadres, telefoonnummer en eventueel een contactformulier.

Design van de bedrijfswebsite

Het ontwerp van je website is ook erg belangrijk. Dit is het punt waarop je het best iemand met ervaring kunt inschakelen. Je kunt dan een professionele, mooie website in elkaar laten zetten, waar alles duidelijk te vinden is voor de potentiële klanten. Zorg dat je in het ontwerp ook altijd de stijl en de visie van jouw bedrijf meeneemt. Denk aan vaste kleuren, patronen en symbolen. Ook het logo en de naam van jouw bedrijf moeten natuurlijk goed zichtbaar zijn. Op deze manier zullen mensen jouw bedrijf, product of merknaam beter herkennen.