Google Agenda synchroniseren met Outlook

Google Agenda synchroniseren met Outlook

Vind je het ook zo fijn om te werken met een digitaal agenda? Je kunt altijd en overal beschikken over je agenda, je kunt deze delen met anderen en bovendien worden al je gegevens bewaard en beveiligd. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je jouw agenda kwijtraakt, ook ben je af van het doorkrassen en opnieuw opschrijven van verplaatste afspraken. Heb jij zelfs twee digitale agenda’s, eentje in Google en eentje in Outlook? Dan wordt het hoog tijd om deze met elkaar te synchroniseren. Waarom dit handig is? Je leest het hieronder!

Kies voor overzicht

Google Agenda synchroniseren met Outlook heeft als voordeel dat je niet meer bang hoeft te zijn voor dubbele afspraken. Je hebt een duidelijk overzicht van al je afspraken bij elkaar, waardoor het beheren van je agenda nog makkelijker wordt en je minder planningsfouten zult maken. Gebruik je nu bijvoorbeeld Google Agenda voor privé en Outlook voor zakelijke afspraken? Dan is de kans groot dat je regelmatig beide agenda’s afzonderlijk moet controleren, om te bepalen of je wel of niet kunt op een bepaalde moment. Dat is natuurlijk zonde van de tijd! Synchroniseer de agenda’s en je hebt meteen een prima overzicht!

Voordelen gesynchroniseerde agenda’s

Merk je dat privé en werk nog weleens door elkaar lopen? Ervaar je ook regelmatig dat het eigenlijk even te druk is voor het mooie? Dit kan komen doordat je voor werk en privé afzonderlijke agenda’s gebruikt, waardoor je het overzicht niet meer hebt. Afspraken worden vaak vlak na elkaar ingepland, waardoor er weinig rustmomenten zijn in de week. Dit leidt tot overvolle planningen en stress, waarbij je iedere werkdag en weekend helemaal volgepland staat. Door agenda’s te synchroniseren, heb je een totaalbeeld en kun je ook tijdvakken in de week blokken voor jezelf. Hierdoor wordt het beheren van je agenda niet alleen makkelijker en efficiënter, je komt ook weer eens tot rust. Ook kun je beter inschatten in de toekomst wat drukke en rustige weken zullen worden, waardoor je hier vooraf op in kunt spelen. Wil je vaker profiteren van handige tips zoals deze? Op pctipvandedag.nl kun je ze vinden!