Elektrische gitaar spelen? Dit alles wat je moet weten!

Elektrische gitaar spelen? Dit alles wat je moet weten!

Welkom bij ons uitgebreide artikel over de elektrische gitaar! Wij zijn verheugd dat je geïnteresseerd bent in dit fantastische instrument en we zullen je alles vertellen wat je moet weten over de elektrische gitaar, zodat je in staat bent om een weloverwogen beslissing te maken bij de aanschaf van een elektrische gitaar.

De elektrische gitaar is een populair instrument dat al meer dan zeventig jaar wordt gebruikt in verschillende muziekgenres. Van rock tot jazz, van blues tot metal, de elektrische gitaar heeft zijn plaats gevonden in alle soorten muziek.

De geschiedenis van de elektrische gitaar

De elektrische gitaar is uitgevonden in de jaren '30 van de vorige eeuw en heeft de manier waarop muziek wordt gemaakt voorgoed veranderd. Vóór de uitvinding van de elektrische gitaar waren gitaren voornamelijk akoestisch, wat betekent dat het geluid wordt geproduceerd door de trillingen van de snaren die door de klankkast van de gitaar worden versterkt. Maar met de komst van de elektrische gitaar werd het mogelijk om het geluid van de gitaar elektronisch te versterken, waardoor het volume kon worden verhoogd en er nieuwe mogelijkheden ontstonden voor gitaarspel. Ben jij opzoek naar een van die prachtige elektrische gitaren met een prachtige geschiedenis? Neem dan eens een kijkje in het ruime assortiment van MaxiAxi!

Soorten elektrische gitaren

Er zijn veel verschillende soorten elektrische gitaren verkrijgbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste soorten elektrische gitaren:

Solidbody gitaren

De meest populaire vorm van de elektrische gitaar is de solidbody gitaar. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type gitaar volledig massief en heeft het geen klankkast. Solidbody gitaren zijn over het algemeen het meest geschikt voor rock- en metal-muziek.

Semi-hollow gitaren

Semi-hollow gitaren hebben een kleine klankkast, wat resulteert in een wat warmer en ronder geluid. Dit type gitaar is ideaal voor jazzmuziek.

Hollowbody gitaren

Hollowbody gitaren hebben een grotere klankkast en produceren een helder, akoestisch geluid. Dit type gitaar wordt vaak gebruikt in blues en jazzmuziek.

Elektro-akoestische gitaren

Elektro-akoestische gitaren hebben zowel een klankkast als elektronica, waardoor ze kunnen worden aangesloten op een versterker voor een groter volume. Dit type gitaar is geschikt voor akoestische optredens.

Hopelijk heb je iets gehad aan de informatie in dit artikel en kun je zo een mooie start maken met jouw elektrische gitaar.