Duurzame garderobe? Zo doe je dat!

Duurzame garderobe? Zo doe je dat!

Heb je het wel gehad met die overvolle kledingkast? Met die maandelijks wisselende trends op modegebied? Geen zin meer om honderden Euro’s per maand uit te geven aan kleding die over een paar maanden toch alweer begint te slijten? Ga voor een duurzame garderobe! Goed voor je portemonnee, de toekomst van de aarde en het bespaart je ook nog eens veel ruimte. Hoe je dit aan moet pakken? Met de onderstaande tips, schakel jij moeiteloos over naar een duurzame garderobe!

Ga voor vintage

Vroeger noemde we het tweedehands kleding, tegenwoordig noemen we het vintage. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun kleding niet meer nieuw te kopen, maar juist tweedehands. En waarom ook niet? Tweedehands kleding is vaak nog in uitstekende staat en modetrends volgen elkaar snel op. Dit laatste betekent dat de modetrend van tien jaar geleden, nu juist weer helemaal hot is. Juist die kleding vind je tegenwoordig bij locaties met tweedehands kleding! Voordeel van vintage is dat er geen nieuwe kleding geproduceerd hoeft te worden, het is goedkoop in de aanschaf en je kunt er vaak nog jaren mee doen. Met vintage kun je natuurlijk ook prima je eigen outfits samenstellen, waarmee je een heel eigen stijl kunt neerzetten. Hiermee kun je op een voordelige, duurzame manier, helemaal jezelf zijn. Kies jij ook voor vintage?

Kies voor duurzame materialen

Jarenlang zag je veel kleding op de markt die het kwalitatief maar een paar maanden volhield. Als je het langer droeg, begon het bijvoorbeeld te rafelen of waren er slijtageplekken te zien. Het gevolg: mensen kochten na een paar maanden natuurlijk alweer nieuwe kleding. Door te kiezen voor duurzame materialen, kun je lang doen met je kleding en is dit natuurlijk veel duurzamer. Kies bijvoorbeeld voor bamboe als materiaal voor je kleding. Boxershorts voor heren zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar van het materiaal bamboe. Deze boxershorts voelen heerlijk zacht aan, hebben een prima pasvorm en zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Bamboe absorbeert broeikassen in plaats van dat ze zorgen voor het broeikaseffect. Dit betekent dat hoe meer bamboe er gedragen wordt, hoe beter dit voor het milieu is. Prachtig toch?