Dit moet je weten over het merk Moleskine

Dit moet je weten over het merk Moleskine

In 1997 besloot een klein bedrijf in Milaan, genaamd Modo & Modo Spa, de term "Moleskine" (welke in 1986 voor het eerst als merk regisreerde voor notitieboeken, agenda’s en schetsboeken. Dit jaar, produceerde zij  een oplage van 5.000 stuks. Twee jaar later breidde  het bedrijf de distributie uit naar Europa en de Verenigde Staten van Amerika. In 2004 bereikten Moleskine notitieboekjes ook Azië.

Moleskine hecht veel waarde aan het feit dat de ontwerpen uit Italië komen met de gronndstoffen, het hoogwaardige, chloorvrije aquarelpapier uit Frankrijk. Overeenkomstig de criteria kwaliteit, prijs, logistiek en eerlijkheid zegt Moleskine ook aanzienlijke energie en geld te investeren in de zoektocht naar steeds nieuwe, potentiële duurzame leveranciers. Vanwege de kwaliteit en de traditie is het grootste deel van de productie grotendeels uit China, omdat dit land een unieke combinatie van ambachtelijke en industriële productiemethoden toepast.

De naam "Moleskine" heeft geen officiële uitspraak omdat het een merknaam is zonder specifieke nationale betekenis.Het bedrijf staat al jaren bekend dat het een van de beste agenda’s produceert. Nu zijn er natuurlijk veel meer merken op de markt en is de keuze zeer uitgebreid. De beste of de perfecte agenda is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Maar hoe vind je nu een juiste agenda?

3 handvatten om de juiste agenda voor 2023 te vinden

De beste agenda voor u voldoet aan uw persoonlijke eisen qua vorm en ontwerp. Maar hoe vind je de juiste Agenda? 

1. Welk doel moet de Agenda dienen?

Geen twee Agenda’s zijn hetzelfde, ook al  bieden ze in principe allemaal gewoon de datum en de afspraken. Een bureau agenda heeft bijvoorbeeld een ander doel dan een muur kalender, waar iedereen in het huishouden iets op kan schrijven. Hetzelfde geldt voor scheur agendas of zakagenda’s, die naast een pragmatisch gebruik ook een esthetisch oogpunt bieden. De belangrijkste vraag is dus, waarvoor je jou agenda wilt gebruiken. Wil je elke dag geïnspireerd worden? Wil je simpelweg een functioneel klein agenda Wilt u afspraken met anderen delen? Of wil je gewoon in één oogopslag zien welke vakanties of schoolvakanties er in het verschiet liggen? 

2. Hoe wil je jou agenda gebruiken?

Zodra u het doel duidelijk hebt, is het tijd om te bepalen waar of hoe je de agenda wilt gebruiken. Ook hier is er een ruime keuze in het formaat van elke agenda, welke het ideaal maakt hoe deze te gebruiken. Panorama agenda’s zijn erg lang en hangen bijvoorbeeld prominent aan een muur of deur. Kleine agenda’s zoals scheur, zak of bureau agenda’s passen daarentegen heel goed op het bureau op kantoor of thuis. 

Beantwoord nu de vraag waar de agenda precies moet worden gebruikt. Op tafel? In de keuken? In de woonkamer? Op kantoor? In de slaapkamer? agenda’s kunnen overal liggen, maar niet elke agenda is handig voor elke type gebruik. Denk na waar uw afspraken en dagplanning in wilt bijhouden. Waar je veel tijd doorbrengt is een goede positie voor een agenda. 

3. Met hoeveel budget wil ik de agenda kopen?

Nu komt de laatste beperking: welke prijsklasse heeft u in gedachten voor uw agenda? Goedkoop of premium? Wanneer u uw agenda koopt, moet deze uiteraard de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. Goedkopere agenda’s zijn gemaakt van bedrukt papier en bevatten vrijwel geen esthetische elementen. Deze laten je heel pragmatisch zien welke dag het is. Exclusieve versies bevatten meer informatie, bijvoorbeeld als agenda met KW, of meer foto's en motieven van hoge kwaliteit. De laatste stap is het bepalen van het budget voor de agenda. De goedkoopste agenda’s zijn verkrijgbaar voor minder dan 5 euro, terwijl de populairste agenda’s tot 10 euro kosten. In de prijsklasse van premium agenda’s moet u rekenen op een budget tot 20 euro en meer