De beste periodes om naar Egypte op vakantie te gaan

De beste periodes om naar Egypte op vakantie te gaan

Egypte is een land dat veel te bieden heeft aan toeristen, met veel culturele schatten en een ruim aanbod aan activiteiten. Als je naar Egypte wilt reizen, is het handig om op de hoogte te zijn van de beste periodes om te boeken. Voordat je een vakantie naar Egypte boekt, is het verstandig om je goed in te lezen over de beste periodes om naar Egypte te gaan. Hieronder geven wij een overzicht van de beste periodes om naar Egypte te gaan:

Wat is de beste periode voor een vakantie?

Van half oktober tot half april is de beste periode om naar Egypte te gaan. De temperaturen zijn aangenaam en de warmste maanden, van mei tot september, zijn vrijwel uitgesloten. Ook is er veel minder kans op regen in deze periode. Als je van zon, zee en strand houdt, is deze periode ideaal. De populaire badplaatsen zoals Hurghada hebben veel te bieden aan toeristen en zijn het hele jaar door open. 

Egypte in de wintermaanden

De wintermaanden, van november tot maart, zijn ook een goede keuze om naar Egypte te reizen. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam en er is weinig kans op regen. De populaire badplaatsen zoals Hurghada zijn open en druk, maar het kan soms ook rustiger zijn in deze periode. Als je op zoek bent naar rust en ontspanning, dan is dit de beste periode om naar Egypte te gaan.

Als je naar het historische Egypte wilt reizen, dan is april tot half oktober de beste periode. De temperaturen zijn hoog, maar de luchtvochtigheid is niet zo hoog. Ook zijn er in deze periode veel culturele evenementen en activiteiten in de steden van Egypte. Als je van cultuur houdt, is dit de perfecte periode om naar Egypte te reizen. Als je naar Egypte wilt reizen, is het verstandig om deze tips in acht te nemen. 

Boek je reis naar Egypte vroeg, zodat je de beste prijzen kunt krijgen, en maak je reis geschikt voor de beste periodes om naar Egypte te gaan. Denk aan de populaire badplaatsen zoals bij Hurghada Egypte boeken.  Zo kun je genieten van de beste Egyptische ervaring.