5 manieren om voordelig meer sfeer te creëren in huis

5 manieren om voordelig meer sfeer te creëren in huis

Zou je graag wat meer sfeer in je huis willen hebben? Gewoon, om het wat gezelliger en knusser te maken? Misschien ben je bang dat je voor een sfeervol huis veel geld kwijt bent, maar dat hoeft gelukkig niet zo te zijn. Wij hebben vijf tips voor je, waarmee jij op een voordelige manier meer sfeer kunt creëren. Lees je mee?

Karpetten

Vloerkleden worden ook wel karpetten genoemd, of je nu kiest voor een rond karpet of een vierkant model; een karpet springt meteen in het oog. Heb je een landelijke woonstijl? Hou je van klassiek of juist meer van modern? Karpetten zijn er in verschillende stijlen en afmetingen, waardoor jij gegarandeerd jouw ideale karpet gaat vinden. Een karpet kun je voor een laag bedrag kopen, maar het vult meteen wel de hele ruimte met sfeer. Precies waar je naar op zoek bent!

Kussens

Kussens brengen altijd sfeer in een ruimte. Het maakt een ruimte warm, gezellig en bovendien kun je de kussens ook nog eens gebruiken om te ontspannen. Door verschillende hoezen te kopen voor je kussens, kun je lekker afwisselen. Zo kun je in de zomerperiode kiezen voor frisse kleuren en in de winterperiode juist weer gaan voor warmere kleuren. Kussenhoezen hoeven niet duur te zijn, waardoor je hiermee op een slimme manier meer sfeer kunt toevoegen. Ieder seizoen opnieuw!

Accessoires

Kom je weleens bij een kringloopwinkel? Je vindt hier de leukste accessoires voor hele lage prijzen. Denk hierbij aan kandelaars, leuke beeldjes en schilderijtjes. Accessoires brengen altijd veel sfeer in een ruimte, zeker als je deze zorgvuldig uitkiest en zorgt voor samenhang. Bij de kringloopwinkel kun je gegarandeerd voor weinig geld hele leuke accessoires kopen!

Opvallende muur

Kies een wand uit in je woonkamer en maak dit een eyecatcher. Dit kun je doen door deze bijvoorbeeld te voorzien van een zelfgemaakte muurschildering. Ook kun je er allemaal verschillende kleine schilderijtjes ophangen of juist heel veel ingelijste foto’s. Zo’n opvallende muur brengt veel sfeer in een ruimte en hoeft echt niet duur te zijn!

Verlichting

Ook te vinden op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel; sfeervolle verlichting voor weinig geld. Denk hierbij aan een sfeervolle kroonluchter of chique tafellamp. Voor weinig geld kun je tweedehands vaak ook spots vinden die je kunt dimmen. Voordeel van lampen die je kunt dimmen, is dat je altijd de verlichting aan kunt passen op de sfeer die je voor ogen hebt. Overdag heb je lekker het felle licht aan, ’s avonds bij een etentje dim je de lichten en creëer je weer een hele andere sfeer.