Hier moet je op letten bij het kopen van een deurmat

Hier moet je op letten bij het kopen van een deurmat

Op dagen dat het regent, hagelt of sneeuwt is de kans groot dat je met natte schoenen bij je voordeur staat. Ook de kinderen komen dan met doorweekte schoenen of vieze sneeuwlaarzen aan de deur. Met een droogloopmat voor binnen zorg je ervoor dat het vocht en vuil dat de schoenen en laarzen met zich meedragen wordt opgenomen door de mat. Het materiaal van de mat is dus goed in het absorberen van vocht. Zo komt de nattigheid niet op je vloer of in de rest van je woning terecht. Droogloopmatten zijn ook op maat verkrijgbaar, zodat ze perfect passen bij je woning, kantoor of winkel. We vertellen hier meer over droogloopmatten en de voordelen van een deurmat op maat.

Waarom zou je voor een droogloopmat op maat kiezen?

Er zijn allerlei voordelen als je je deurmat op maat laat maken. Door je droogloper op maat te laten snijden past deze perfect in je gang, keuken of andere ruimte waar mensen of bezoekers binnenkomen. Je kan niet alleen de juiste afmeting doorgeven aan de deurmatspecialist, maar ook kiezen voor de juiste dikte. Die moet natuurlijk perfect passen bij je deur. Als je de goede dikte hebt uitgekozen, dan ben je zeker van een professioneel resultaat. Andere voordelen zijn dat een op maat gemaakte droogloper netjes is afgewerkt. Doordat de maten zijn afgestemd op jouw hal en de mat een antisliplaag heeft, gaat hij niet glijden en blijft hij netjes liggen.

Het materiaal van een droogloper

Een droogloopmat is meestal gemaakt van een mix van materialen, zoals katoen, polyester en polyamide garens. Er zijn ook matten van 100% polyester en van 100% katoen. De garendichtheid is heel hoog, wat ervoor zorgt dat de mat lang meegaat. Het rugmateriaal bestaat meestal uit vinyl, dat een antislipwerking heeft. De matten kunnen vaak gewoon in de wasmachine, zodat ze makkelijk en snel weer schoon worden. Check uiteraard bij de productinformatie van de mat van je keuze of dit het geval is. Een goede droogloopmat is niet echt goedkoop, maar is een goede investering. De mat zorgt er namelijk voor dat je huis of binnenruimtes droog en netjes blijven en je vloer niet wordt aangetast.

Voorkom gevaarlijke situaties en schade aan je vloer

Als mensen vaak bij je binnenlopen met natte schoenen, kan een gevaarlijke situatie ontstaan vanwege een natte en glibberige vloer. Het woord droogloopmat zegt het al: deze mat is bedoeld om de schoenen op droog te lopen. Naast een drogende werking heeft de mat ook een reinigende werking, aangezien je je schoenen ook meteen aan de mat kan schoonvegen. Een droogloper doet dus meer dan een schoonloopmat, die wat borsteliger is en puur bedoeld is om je schoenen op schoon te vegen. Dankzij de grote kleurkeuze op het gebied van droogloopmatten kan je je mat ook nog eens afstemmen op je persoonlijke smaak en interieur.