Zo bescherm je je MacBook

Zo bescherm je je MacBook

Heb je een laptop van Apple gekocht of wil je deze binnenkort gaan halen? Net als bij andere laptops, moet je zorgen dat je het apparaat goed verzorgt en beschermt. Een MacBook is meestal erg duur, dus je wilt natuurlijk dat het apparaat zo lang mogelijk meegaat. Om je hierbij te helpen hebben wij hieronder een uitleg van hoe je dit het beste kunt doen. Je moet het apparaat zowel fysiek als digitaal schoonmaken en er goed mee omgaan.

Fysieke bescherming van je MacBook

Zorgen dat je apparaat fysiek beschermd is, is natuurlijk het belangrijkst. Zeker als je je Macbook vaak meeneemt naar je werk, school of andere locaties, is er veel kans op schade. Als je het apparaat per ongeluk laat vallen bijvoorbeeld, of als er iets tegenaan slaat. Daarom is het belangrijk om een goede MacBook case te hebben. Het scherm kun je ook nog apart beschermen met een screen guard. Je voorkomt hiermee krassen en viezigheid op het scherm. Het voorkomen van schade is natuurlijk veel beter dan het laten repareren. Het beste is om je apparaat af en toe even goed schoon te maken. Met een luchtfles en een doekje kun je het toetsenbord, scherm en de poorten voldoende schoon houden.

Digitaal schoonmaken en beschermen

Een MacBook moet je, net als andere computers en laptops, eens in de zoveel tijd even goed schoonmaken. Zorg dat je overbodige, oude bestanden na gebruik verwijdert. De prullenbak kun je regelmatig legen, net als de map met downloads. Hierdoor houd je meer ruimte over op je MacBook. Software die je nooit gebruikt kun je ook het beste de-installeren. Ook de harde schijf moet af en toe even opgeruimd worden. Hierbij is het ook handig om deze te defragmenteren. Daarnaast is het natuurlijk nog belangrijk om een goede virusscanner te installeren, om jezelf zo goed mogelijk te beschermen van malware en andere bedreigingen. Veel virusscanners hebben ook een back-up functie voor je bestanden, zodat je deze niet kunt verliezen. Je kunt ook gemakkelijk zelf een back-up maken met een externe harde schijf. Wil je dat je MacBook zo lang mogelijk meegaat en de prestaties niet langzaam minder worden? Volg dan deze bovenstaande tips.