Wat zijn voedingssupplementen?

Wat zijn voedingssupplementen?

Het belangrijkste in het leven is je gezondheid. Gezond eten en het behouden van een gezonde levensstijl kan echter erg lastig zijn. Veel Nederlanders krijgen te weinig vitaminen en mineralen binnen. Daarom is het voor veel mensen een goede keuze om te kiezen voor voedingssupplementen. Dit zijn pillen die je voedingspatroon aanvullen met ontbrekende vitaminen, mineralen en overige voedingsstoffen. Voor de meeste mensen kan dit een goede bijdrage zijn. Zo kun je gezonder oud worden, ook met een minder goed voedingspatroon.

Wanneer kiest je voor voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn verstandig om te nemen als je niet genoeg van bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je teveel binnen zit, te weinig groente en fruit of noten en vis eet, is het verstandig je dagelijkse voeding aan te vullen met een voedingssupplement. Het beste is natuurlijk om je voedingspatroon aan te passen, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor veel mensen is het handig om supplementen te gebruiken als aanvulling.

Te weinig groente en fruit

Meer dan 80% van de volwassen Nederlanders eet te weinig groente en fruit. Het wordt aangeraden om 250 gram per dag binnen te krijgen. Het gemiddelde ligt echter maar op 127 gram, dit is net de helft. Veel mensen halen niet de aangeraden twee stuks fruit per dag. Groente en fruit zitten vol met vitaminen en mineralen en zijn daarom dus erg belangrijk voor onze gezondheid.

Te veel binnen zitten

Veel mensen werken tegenwoordig binnen. Daardoor krijgen veel mensen veel te weinig zonlicht. In de winter is dit probleem erg groot. Zonlicht is verantwoordelijk voor het aanmaken van vitamine D. Daarom kan het verstandig zijn hiervoor een voedingssupplement te nemen als je veel binnen zit.

Te weinig noten en vis

Ook noten en vis bevatten veel belangrijke voedingsstoffen. Voldoende vis en noten binnenkrijgen is ook essentieel voor een gezond voedingspatroon. Noten en vis bevatten onder andere eiwitten, vitamine A en E, mineralen als ijzer en zink en onverzadigde vetzuren, waaronder omega 3. Slechts 1 op de 15 Nederlanders krijgt de aangeraden hoeveelheid noten binnen per maand. De helft van de Nederlanders eet niet genoeg vis. Ook hier is het slim om je voedingspatroon aan te vullen met voedingssupplementen.