Wat zijn de voordelen van een opslagtent?

Wat zijn de voordelen van een opslagtent?

Het lijkt aantrekkelijk; een omzetpiek bij een bedrijf. Toch is het voor veel bedrijven een hele kunst om dergelijke omzetpieken op te vangen, zonder hier geld aan te verliezen. Vaak moet er extra personeel worden ingezet, extra grondstoffen tegen hogere kosten worden ingekocht, maar ook moet er vaak extra huisvesting worden geregeld. Bijvoorbeeld om producten op te kunnen slaan, voordat deze op transport gaan. Deze huisvestingskosten kunnen nog aardig oplopen, vaak omdat deze langer doorlopen dan de omzetpiek. Een extra bedrijfspand bouwen is kostbaar, dit geldt ook voor het afsluiten van een huurcontract. Een opslagtent plaatsen is ideaal om omzetpieken bij bedrijven op te vangen. Maar er zijn nog veel meer voordelen. Welke? Je leest het hieronder.

Op korte termijn geregeld

Een bedrijfspand huren? Een bedrijfspand bouwen? In beide gevallen gaat dit veel tijd en geld kosten. Een geschikt bedrijfspand huren kost tijd om deze eerst te vinden, bovendien is de kans groot dat er nog een huurder inzit die nog een contract heeft. Een bedrijfspand bouwen betekent vergunningen aanvragen, ook moeten hier andere zaken voor geregeld worden zoals bijvoorbeeld het maken van een bouwtekening. Een opslagtent neerzetten is veel sneller en eenvoudiger. Het krijgen van een vergunning voor een tijdelijke opslagtent gaat bijvoorbeeld erg snel. Ook het plaatsen van een opslagtent kan op korte termijn worden geregeld, hierdoor kun je snel aan de slag met de omzetpiek.

Bepaal zelf de indeling van de opslagtent

Wil je als bedrijf orders gaan picken in de opslagtent? Is het belangrijk om de producten die je wilt gaan bewaren in de tent op een bepaalde temperatuur te houden? Wil je in de opslagtent ook wat kantoorruimte hebben? Het is allemaal mogelijk in een opslagtent. Je bepaalt als bedrijf zelf hoe je deze inricht. Als je na verloop van tijd erachter komt dat je de indeling weer wilt veranderen, dan is dit geen enkel probleem. Hierdoor ben je altijd flexibel als het gaat om de indeling.

Snel weer afgebroken

Valt de omzet tegen? Heb je opeens de opslagtent niet meer nodig? Dan betekent dat deze ook weer snel afgebroken kan worden. Hiermee vallen ook de kosten van de tent meteen weer weg, hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de huisvestingskosten doorgaan, terwijl de omzetpiek allang weer verdwenen is. Dat is nog eens flexibel ondernemen!