Wat kun je doen voor een beter milieu?

Wat kun je doen voor een beter milieu?

Vind je het belangrijk dat we zuinig omspringen met de aarde? Omdat je onze planeet ook graag in goede conditie door wilt geven aan de volgende generatie? Wil je graag milieubewuster leven dan je nu al doet, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waardoor je nog beter kunt zorgen voor het milieu.

Ledverlichting

Je kunt het milieu prima helpen door over te schakelen op ledlampen. Deze verlichting is namelijk veel zuiniger dan traditionele verlichting, bovendien gaat het ook nog eens veel langer mee. Ledverlichting heb je tegenwoordig in alle kleuren die je maar wilt. Hou je van een gezellige kleur geel in de eetkamer? Het is verkrijgbaar. Wil je deze verlichting ook aanbrengen in de tuin, om ook hier beter om te gaan met het milieu? Led tuinverlichting is ook verkrijgbaar. Op deze manier geniet jij straks van uitstekende verlichting, wat goed is voor de toekomst van de aarde!

Hergebruik flesjes

Het is vaak zo lekker makkelijk; een flesje water kopen voor onderweg. Maar als het flesje leeg is, wordt deze vaak ook onderweg weer weggegooid. Het gevolg; heel veel flesjes die samen een groot probleem vormen voor het milieu. Naast de enorme hoeveelheid plastic die weer gerecycled moet worden, wat overigens heel veel energie kost, belanden veel van deze flesjes ergens langs de weg. Zwerfafval dus, los van het feit dat het er niet fraaier op wordt langs de weg, is dit zwerfafval ook nog eens schadelijk voor de natuur en het milieu. Koop flesjes die je kunt hergebruiken en vul deze iedere keer opnieuw. Het is veel goedkoper en ook nog eens goed voor het milieu.

Stoffen tasjes

Een plastic tasje voor de groenten, een plastic tasje voor het vlees en een grote plastic tas om alle boodschappen weer in te doen. Dat is heel veel plastic voor een paar boodschappen. En dat een paar keer per week. Tel dit maar eens bij elkaar op, hoeveel plastic er op deze manier in Nederland wordt gebruikt om boodschappen te doen. De oplossing? Die is eenvoudig; koop stoffen tasjes. Aparte tasjes voor je groenten en fruit en een wat grotere stoffen tas om alle boodschappen in te doen. Goed voor het milieu en het bespaart ook nog eens veel geld.