Wat kun je allemaal doen tijdens een stedentrip in Rome?

Wat kun je allemaal doen tijdens een stedentrip in Rome?

Ga je op stedentrip naar Rome en wil je weten welke belangrijke bezienswaardigheden je moet gaan bezoeken? Overweeg dan eens een bezoek aan de volgende attracties in het Italiaanse Rome: 

Castel Sant’Angelo

De Engelenburcht, ook bekend als het Castel Sant'Angelo, is een indrukwekkend monument gelegen aan de oever van de rivier de Tiber in Rome, Italië. Met zijn rijke geschiedenis en opvallende architectuur is de Engelenburcht een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Het oorspronkelijke gebouw werd in de 2e eeuw n.Chr. opgericht als het mausoleum van keizer Hadrianus en zijn familie. Het werd later omgevormd tot een fort en een kasteel, waarbij het zijn huidige vorm kreeg in de middeleeuwen. De Engelenburcht diende als een verdedigingsvesting, een residentie voor pausen en zelfs als gevangenis. De structuur van de Engelenburcht is imposant, met dikke muren, ronde torens en een statige loopbrug die leidt naar de ingang. Op de top van het kasteel staat een beeld van de aartsengel Michaël, dat het symbool is geworden van de Engelenburcht. Binnenin herbergt het kasteel een schat aan historische artefacten en kunstwerken, waaronder fresco's, beeldhouwwerken en middeleeuwse wapens. Bezoekers kunnen door de verschillende kamers en gangen dwalen en genieten van het panoramische uitzicht op de stad vanaf het dakterras. Tegenwoordig is de Engelenburcht een populaire toeristische attractie die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Het is ook het decor geweest voor verschillende films en staat in verbinding met het Vaticaan, waar u de Museo Vaticano kunt bezoeken.

Fontana di Trevi

De Trevi-fontein is een betoverende fontein gelegen in het hart van Rome, Italië. Het is een van de beroemdste en meest bezochte bezienswaardigheden van de stad. Met zijn prachtige barokke ontwerp en indrukwekkende omvang trekt de Trevi-fontein jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. De fontein werd voltooid in 1762 en is ontworpen door de Italiaanse architect Nicola Salvi. Het is een meesterwerk van beeldhouwkunst en architectuur, met een imposante gevel versierd met standbeelden, reliëfs en ornamenten. Het meest opvallende kenmerk van de Trevi-fontein is het centrale beeld van Neptunus, de Romeinse god van de zee, omringd door tritons en andere mythologische figuren. Een van de meest bekende tradities geassocieerd met de Trevi-fontein is het gooien van een muntje over je schouder in de fontein. Volgens de legende zou dit ervoor zorgen dat je ooit naar Rome terugkeert. Elk jaar worden er naar schatting duizenden munten in de fontein gegooid, wat leidt tot een spectaculaire hoeveelheid geld die wordt verzameld en aan goede doelen wordt geschonken. De Trevi-fontein heeft ook de aandacht getrokken in de filmwereld, met memorabele scènes in films zoals "La Dolce Vita" en "Roman Holiday". Het is een plek van romantiek, schoonheid en verwondering, en een absolute must-see voor iedereen die Rome bezoekt.

Forum Romanum

Het Forum Romanum, ook wel bekend als het Romeinse Forum, is een historische locatie gelegen in het centrum van Rome, Italië. Het was het politieke, religieuze en sociale hart van het oude Rome en speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de Romeinse beschaving. Het Forum Romanum naast het Colosseum Rome was oorspronkelijk een moerasgebied dat werd omgevormd tot een centraal plein in de 7e eeuw voor Christus. Gedurende vele eeuwen werd het Forum uitgebreid en ontwikkeld, waarbij nieuwe gebouwen en monumenten werden toegevoegd. Het was het centrum van politieke activiteit, waar senatoren vergaderden, rechtszaken werden gehouden en politieke toespraken werden gehouden. Tijdens zijn hoogtepunt waren er talloze indrukwekkende structuren te vinden op het Forum Romanum, waaronder de Tempel van Saturnus, de Boog van Septimius Severus, de Basilica Julia en het Huis van de Vestalen. Deze monumenten getuigen van de architectonische pracht en praal van het oude Rome en zijn een bron van bewondering voor moderne bezoekers. Vandaag de dag kunnen bezoekers door de ruïnes van het Forum wandelen en zich een levendige voorstelling maken van het bruisende leven dat hier ooit plaatsvond. De overblijfselen van zuilen, tempels en pleinen geven een glimp van de grootsheid van het Romeinse Rijk.