Waarom investeren in cryptocurrency?

Waarom investeren in cryptocurrency?

Cryptocurrency (digitale valuta) wordt gezien als het betaalmiddel van de toekomst. Bedrijven willen niet meer afhankelijk zijn van banken of lokale valuta. Reguliere transacties via een bank kosten geld, vreemde valuta moet omgewisseld, ook dit kost geld. Omslachtig, kostenverhogend en tijdrovend. Tijd voor vernieuwing dus. Het antwoord hierop is de cryptocurrency. Investeren hierin wordt door veel beleggers gedaan. Ook iets voor jou?

Betrouwbaar en beveiligd

De ontwikkeling van cryptocurrency valt of staat met betrouwbaarheid. Doordat de technologie steeds beter wordt omtrent digitale beveiliging betekent dit voor beleggers dat beleggen in cryptocurrency ook steeds veiliger wordt. Hackers maken vrijwel geen kans meer om digitaal een kluis leeg te halen. Hierdoor neemt het vertrouwen toe en stappen beleggers steeds meer in. Wat de koers van de cryptocurrency natuurlijk alleen maar ten goede komt.

Munt van de toekomst

Wil je investeren in cryptocurrency? Je zou bijvoorbeeld kunnen starten met Bitcoins. Nu starten is het ideale moment. De onlinemarkt bloeit als nooit tevoren en experts verwachten dat deze groei nog wel even doorgaat. Dat betekent potentiële koerswinsten voor de belegger. Veel betalingen vinden online plaats met cryptocurrency. Bedrijven hebben hier geen bank voor nodig en ze hoeven ook niet bang te zijn dat ze betaald worden in een lokale valuta die ze eerst weer om moeten wisselen. Hoe meer bedrijven hun transacties afhandelen met cryptocurrrency, hoe gunstiger dit is voor de koers van cryptocurrency.

Eenvoudig aankopen en verkopen

Cryptocurrency koop je eenvoudig en snel. Dit kun je online prima doen bij een Bitcoin Exchange. Wat voor jou de beste Bitcoin Exchange is, hangt af van je wensen. In Europa kun je kiezen voor onder andere Binance, Bittrex en CoinbasePro. Je kunt er ook voor kiezen om je cryptocurrency direct van iemand in te kopen. Hiermee loop je wel het risico dat je zakendoet met een onbetrouwbare partij en dat je jouw geld kwijtraakt. Als je net start met cryptocurrency, is het verstandig om eerst je aankopen te doen via een tussenpersoon. Deze tussenpersoon heeft verstand van zaken en je kunt hier met al je vragen terecht. Je betaalt wel een stukje commissie, maar daarvoor heb je wel de zekerheid dat je op een veilige, eenvoudige manier je aankopen kunt doen.