Venetië of Thessaloniki? Dit zijn de grote verschillen

Venetië of Thessaloniki? Dit zijn de grote verschillen

De keuze tussen Venetië of Thessaloniki te maken is eigenlijk wel heel erg lastig. Beiden zijn heel erg mooi om daar je vakantie door te mogen brengen. Natuurlijk hebben ze beiden wel verschillen. Toch hangt de keuze van jezelf af. We zullen eens kijken wat de verschillen zijn.

Een vakantie of stedentrip naar Venetië

Wanneer je naar Venetië op vakantie gaat weet je dat de stad uniek is door de gondels die tussen de historische gebouwen varen. Dat is ook waarom het een toeristische trekpleister is. Je kunt er in elk geval veel vinden op het gebied van historie, cultuur en bezienswaardigheden. Elke vakantiedag kan er weer anders uit zien.

Wanneer je naar Venetië gaat zijn er een aantal bezienswaardigheden, die je zeker niet wilt missen. Het maakt niet uit waar het dan om gaat. Dit kan gaan om een plein, brug, theater, paleis, gondels of kerken. De cultuur van Venetië proef je waar je ook heen gaat heel erg goed. Er is geen dag dat je niets te doen hebt.

Een vakantie naar Thessaloniki

Wanneer je op vakantie wilt naar het Griekse Thessaloniki kom je er al snel achter dat je er van alles kan doen. Het is een vakantie zoals jij die graag zou willen indelen. Je kunt er de vakantie van maken zoals jij die wilt al is dat een zonvakantie, een actieve vakantie of een doorreisvakantie. Je kunt er ook een dagje shoppen, strand of iets van de historie bewonderen. De mogelijkheden zijn dus groot.

Thessaloniki is de op een na grootste plek op Griekenland. Het ligt niet op een eiland maar is juist op het vaste land. Er wonen 330.000 inwoners. Thessaloniki ligt aan de Egeïsche zee en de golf van Thessaloniki. Je kunt hier dus echt heerlijk genieten.

In Thessaloniki heerst een Mediterraan Klimaat. Dit houdt in dat de wintermaanden koel zijn en de zomermaanden heel erg warm. De winters zijn over het algemeen erg nat en in de zomer valt er bijna geen regen. Het beste is om van juni tot en met september hier een vakantie te boeken. Dan profiteer je van een goed klimaat en kun je lekker genieten van het vakantiegevoel.