Een nieuwe website laten maken? Hier moet je op letten.

Een nieuwe website laten maken? Hier moet je op letten.

Overweeg je om een (nieuwe) website te laten maken? Maar weet je niet hoe je dit het beste aan kunt pakken? Een website laten maken is in dit geval zeker aan te raden. Als je een professionele website wilt hebben voor je bedrijf, komt hier namelijk best veel bij kijken. Waar je allemaal op moet letten als je een website laat bouwen? Hieronder kun je het lezen!

Wat is het doel van de website?

Waarom wil je een (nieuwe) website laten maken? Is het je doel om via de website mensen te informeren over wat jouw bedrijf doet? Of is het doel om zoveel mogelijk producten verkopen, bijvoorbeeld via een webshop? Wellicht is je doel om mensen te informeren wat je als bedrijf doet, om vervolgens live met geïnteresseerden in gesprek te gaan om eventueel zaken te kunnen doen. Dit laatste kan het geval zijn als het gaat om specialistische werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een tuin. Als je duidelijk voor ogen hebt wat het doel is van je website, is het ook vervolgens ook erg verstandig om te bepalen wat je doelgroep is. Je doelgroep staat namelijk centraal als gaat om de inrichting van je website. Die moet namelijk zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor deze doelgroep.

Professioneel webdesign

De eerste indruk van een bezoeker op je website, is zeer belangrijk. In de eerste paar seconden dat deze bezoeker op je website komt, flitst er van alles door zijn/haar hoofd. Hoe ziet de website eruit? Kan ik vinden wat ik zoek? Komt de informatie geloofwaardig over? Wil ik hier wel iets kopen? Voel ik me veilig op deze website? Professioneel webdesign zorgt ervoor dat je bedrijf, juist in die eerste paar seconden, zo goed mogelijk overkomt. Als je jezelf richt op een bepaalde doelgroep, kun je jouw webdesign hierop afstemmen. Door bijvoorbeeld slim gebruik te maken van kleuren, maar door te kiezen voor een manier van aanspreken van de bezoeker, die hij/zij prettig vindt.

Duidelijk, snelle navigatie

Moderne websitebezoekers willen meteen weten waar ze aan toe zijn op een website. Ze willen dan ook snel kunnen beschikken over betrouwbare informatie. Duidelijkheid en snelheid zijn hierdoor erg belangrijk. Besteed ook aandacht aan de navigatie van de website, is deze logisch voor een gebruiker? Door een logische navigatie aan te houden, kan een bezoeker snel zijn weg vinden, iets wat tegenwoordig zeer op prijs wordt gesteld.