Bijbaantje? Wij hebben 3 tips voor je!

Bijbaantje? Wij hebben 3 tips voor je!

Ben jij een student en op zoek naar een bijbaantje? Heb je al een baan, maar wil je nog wat extra bijverdienen? Kinderen naar school en wil je weer aan de slag? Een bijbaantje is ideaal om geld bij te verdienen, maar is zeker ook ideaal om werkervaring op te doen. Er zijn hele leuke bijbaantjes, waarbij je plezier maken en geld verdienen kunt combineren. Wij hebben er drie voor je op een rijtje gezet!

Supermarkt

Een bijbaantje in de supermarkt betekent dat je werkt in een team, veel afwisselende werkzaamheden kunt doen en bovendien vooraf weet waar je aan toe bent. Dit laatste is overigens ideaal als je houdt van duidelijkheid op het gebied van het aantal uren wat je werkt. Overwerken is hier vaak een uitzondering, waardoor je activiteiten na je werk ook gewoon in kunt plannen. In een supermarkt is alles goed geregeld en weet je vaak vooraf al wat je moet gaan doen. De werkzaamheden zijn divers in een supermarkt; denk hierbij aan vakken vullen, schoonmaken en bijvoorbeeld kassa draaien. Vaak zit er wel een supermarkt bij je in de buurt, dus ver reizen hoef je niet voor dit bijbaantje. Ben je aan het studeren en wil je later de hoogste baas worden bij een grote supermarktketen? Dan moet je gaan voor de functie van CEO! CEO betekenis weten? Je kunt online hier alles over vinden! 

Horeca

Hou je wel van uitgaan? Lekker met vrienden naar een restaurant? Of hou je meer van dansen in een club of ga je graag naar festivals? Dan is de kans groot dat je het waarschijnlijk ook wel leuk lijkt om in deze branche te werken! Werken in de horeca is eigenlijk altijd wel mogelijk, het aanbod aan bijbaantjes is hier niet alleen groot, maar er zijn ook heel verschillende baantjes waar je op kunt reageren. Zo kun je kiezen voor een baantje als ober of serveerster, maar ook kun je gaan voor een baantje in de keuken. Lijkt je werken op een festival leuk? Ook dat is mogelijk. Je verdient vaak best goed in de horeca en veel uren maken is hier ook zeker geen probleem!

Oppassen

Liever een rustig bijbaantje met weinig mensen om je heen? Ben je nog vrij jong en wil je graag ‘rustig opstarten’ als het gaat om je eerste baantje? Ga dan oppassen! Dit is een vrij relaxte manier van werken, waarbij je wel gewoon meteen betaald krijgt. Vaak gaan de ouders van het kind waar je gaat oppassen een avond uit, waarbij jij alleen in actie hoeft te komen als het kind wakker wordt. Een relaxte manier van geld verdienen, waarbij je tijdens werktijd lekker televisie kunt kijken of gamen. Ook meenemen van een vriend of vriendin is vaak geen probleem. Vanaf welke leeftijd mag je werken? Antwoord op deze vraag en nog veel meer vragen over werken, kun je online vinden!