Auto in buitenland kopen?

Auto in buitenland kopen?

Wil je een auto kopen in het buitenland? Lees dan eerst deze tips! In dit blogartikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om veilig en verstandig een auto in het buitenland te kopen. We vertellen je onder andere over de verschillende regels en wetten, de prijzen van auto's in verschillende landen, en waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto. Veel succes met jouw zoektocht naar de perfecte auto!

Tips auto kopen in het buitenland

1) Houd rekening met de wetten en regels die er gelden in een ander land. Voordat je een auto in het buitenland gaat kopen, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de wetten en regels die gelden in dat land. Elke Europese lidstaat heeft eigen wetten en regels. Controleer dus vooraf welke specifieke regels er gelden in het land waar je een auto wilt aanschaffen.

2) Vergeet ook niet dat je een auto in het buitenland registreert volgens de wetten en regels van dat land. Dit betekent dat je sommige auto's die in het buitenland geregistreerd zijn, niet kunt gebruiken in Nederland. Controleer dus altijd de registratie-eisen van beide landen voordat je een auto koopt.

3) Wees voorbereid op andere valuta dan de Euro. De prijzen verschillen vaak door de sterk fluctuerende valuta-omrekeningsratio's in verschillende landen. Een auto die te koop staat in een andere valuta, moet je eerst omrekenen naar Euro's. Dan moet je ook nog opletten dat deze valuta in het andere land niet in waarde stijgt ten opzichte van de Euro, anders wordt je auto weer duurder. En andersom kan ook natuurlijk!

4) Het kopen van een tweedehands auto in het buitenland kan veel voordeliger zijn dan je denkt, maar er zijn ook risico's. Je moet bijvoorbeeld goed opletten of de kilometerstand klopt en of er geen technische problemen zijn.

Belastingen in Nederland

In Nederland moet je BPM en kentekenbelasting betalen als je een auto koopt in het buitenland, ook al is deze al geregistreerd in dat land. Bereken vooraf hoeveel belasting je moet betalen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je de auto in Nederland wilt gebruiken. BPM berekenen? Dat doe je natuurlijk online! Binnen een paar minuten weet jij hoeveel BPM jij moet betalen voor je auto uit het buitenland. Ideaal toch?