3 tips waarmee jij gegarandeerd slaagt voor je examen

3 tips waarmee jij gegarandeerd slaagt voor je examen

Heb je binnenkort centrale examens waar je nu al zenuwachtig voor bent? Omdat je bang bent dat je de stof niet goed beheerst? Of omdat je bang bent dat je onder druk niet kunt presteren? Examens zijn voor veel mensen iets waar ze enorm tegenop zien. Er hangt vaak veel vanaf en je weet voor je gevoel nooit wanneer je er klaar voor bent. Wij hebben drie goede tips voor je, waarmee jij jouw kansen vergroot om straks jouw examens te gaan halen!

Bereid je planmatig voor

Het is belangrijk om je planmatig voor te bereiden op je centrale examens. Hierbij kun je ervoor kiezen om de lesstof op je eigen manier tot je te nemen, maar daarnaast ook samenvattingen te maken en te lezen. Online kun je jezelf ook goed voorbereiden door te kiezen voor Examenbundel. Op de website van Examenbundel kun je veel samenvattingen vinden en je kunt hier proefexamens maken. Dit laatste is misschien wel het meest slimme om te doen, door eerdere examens te oefenen, leer je hoe vragen gesteld worden en wat voor vragen dit eigenlijk zijn. Als je een aantal proefexamens gemaakt hebt, zul je merken dat je de leerstof daarna heel anders tot je gaat nemen.

Ga op tijd heen

Het lijkt een voor de hand liggende tip, maar toch gaat dit bij veel mensen fout; te laat komen op je examen. Neem een half uur extra om te reizen, is er een file of tegenslag onderweg, dan kun je dit opvangen. Zijn alle parkeerplaatsen vol rondom school, dan hoef je hierdoor niet in paniek te raken. Krijg je een lekke band onderweg met je fiets? Dan is er nog geen man over boord. Ben je op school aangekomen, neem rustig een kopje koffie of thee en neem plaats op een rustige plek. Laat je niet gek maken door zenuwachtige mensen om je heen, die ook examen moeten doen. Geloof in jezelf, adem goed door en ga aan de slag met je examen!

Fit en uitgerust starten aan je examens

Je weet ruim van tevoren wanneer jouw examen gepland staat. Stem hier dan ook op een slimme manier je sociale leven op af. Ga niet de avond van tevoren uit eten met iemand en zorg dat je in het weekend voor je examen ruim de tijd hebt om te leren. Ook is het verstandig om op je levensstijl te letten, zo vlak voor je examen. Eet gezond, ga lekker een paar keer sporten en zorg voor voldoende slaap. Als je fit en uitgerust bent en je hebt de lesstof goed onder de knie, ga jij zeker slagen!