Veiligheidsfolie voor scholen, hier moet je op letten

Veiligheidsfolie voor scholen, hier moet je op letten

Scholen spelen een cruciale rol in onze samenleving. Ze bieden niet alleen onderwijs, maar zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van kinderen. Een belangrijk aspect van veiligheid op scholen is het voorkomen van ongelukken en het minimaliseren van letsel in geval van noodsituaties. Een effectieve manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van veiligheidsfolie op de ramen.

Wat is veiligheidsfolie precies?

Veiligheidsfolie is een transparante, dunne laag raamfolie die op bestaande ramen kan worden aangebracht. Het heeft als doel om ramen te verstevigen en te beschermen tegen breuk en splintering. In geval van een val tegen een raam of geval van vandalisme kan de folie voorkomen dat het glas in duizenden stukjes uiteenspat. Als ramen uiteen spatten kan er heel veel letsel ontstaan. Door veiligheidsfolie te gebruiken kunt je dit risico behoorlijk inperken.

Waarom veiligheidsfolie op scholen?

Voor scholen biedt het gebruik van veiligheidsfolie verschillende voordelen. Zo biedt het bescherming tegen letsel, tegen inbraak, kun je eventueel ook voor een zonwerende variant of een anti inkijk folie kiezen.

Folie als bescherming tegen letsel: Veiligheidsfolie vermindert het risico op letsel door glasbreuk. Het houdt gebroken glas bij elkaar en voorkomt dat scherven in het rond vliegen, waardoor de kans op snijwonden en andere verwondingen wordt geminimaliseerd.

Folie als bescherming tegen inbraak: De folie maakt het voor indringers moeilijker om door het glas te breken. Het vertraagt hun toegangstijd en kan hen ontmoedigen om een poging tot inbraak te doen. Dit zorgt voor een veiligere omgeving voor zowel de kinderen als de leerkrachten.

Veiligheidsfolie met zonwerend effect: Veiligheidsfolie kan ook fungeren als zonwerende folie, waardoor de hoeveelheid warmte en schadelijke UV-stralen die het gebouw binnendringen worden verminderd. Dit helpt niet alleen bij het handhaven van een comfortabele temperatuur in de klaslokalen, maar beschermt ook tegen verkleuring van meubels en vloeren door langdurige blootstelling aan direct zonlicht. Het is niet zo dat elk veiligheidsfolie zonwerend is. De meest veiligheidsfolies zijn geheel transparant en zie je dan ook niet zitten.

Anti inkijk veiligheidsfolie: Sommige soorten veiligheidsfolie zijn ontworpen om inkijk van buitenaf te beperken. Hierdoor kunnen scholen hun leerlingen een gevoel van privacy bieden zonder afbreuk te doen aan natuurlijk lichtinval.

Is het moeilijk om veiligheidsfolie aan te brengen?

Het aanbrengen van veiligheidsfolie is een relatief eenvoudig proces dat ook gewoon door een onervaren persoon aangebracht kan worden. Eerst wordt het raam grondig gereinigd om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en vrij van vuil is. Vervolgens wordt de folie op maat gesneden en aanbracht. Ten slotte wordt de folie gladgestreken om eventuele luchtbellen te verwijderen en ervoor te zorgen dat deze stevig aan het glas hecht. Wil jij ook veiligheidsfolie op de ramen van jouw school, kinderopvang of gewoon van je woning? Kijk dan eens bij raamfolieonline.nl voor de vele mogelijkheden.